تکنولوژی

بیوتکنولوژی و زندگی

سوخت های زیستی

واکسن

بیشتر انرژی در حال حاضر از سوخت‌های فسیلی به دست می‌آید که یک منبع محدود، تجدیدناپذیر و آلاینده است. روی آوردن به سوخت های زیستی برای نیازهای حمل و نقل، وابستگی انرژی به واردات نفت را کاهش می دهد و می تواند توسعه روستایی را تقویت کند و منبع درآمد اضافی را برای کشاورزان فراهم کند. پیشرفت کاربرد بیوتکنولوژی، مهندسی زیستی و ژنتیک به بهبود گیاهان، جلبک‌ها و سایر مواد اولیه کربنی و همچنین سیستم‌های تبدیل کمک به سزایی کرده است. بهبود آنها با تولید بیولوژیکی سوخت های زیستی، بیوشیمیایی ها و بیوموادهای مشتق شده از زیست توده های گیاهی یا آبزی، انجام شده است.

واکسن‌ها مواد شیمیایی هستند که سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند تا هنگام حمله عوامل بیماری‌زا به بدن، سیستم ایمنی بتواند بهتر با پاتوژن‌ها مبارزه کند، واکسن‌ها با وارد کردن نسخه‌های ضعیف شده از بیماری به جریان خون، به این هدف دست می‌یابند.
استخراج پاتوژن‌های ضعیف شده بیماری‌ها با استفاده از روش‌های بیوتکنولوژیکی نظیر رشد پروتئین‌های آنتی ژنیک در محصولات مهندسی ژنتیکی انجام می‌گیرد. به عنوان مثال می‌توان به توسعه یک واکسن ضد لنفوما اشاره کرد که با استفاده از گیاه تنباکو مهندسی ژنتیکی شده، RNA ویروس بیماری‌زا (عامل سرطانی بدخیم) را تولید می‌کنند که از آن به عنوان آنتی ژن برای قرارگیری در معرض لنفوسیت‌های B سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد


مکمل های غذایی و ویتامین ها

کشاورزی

ویتامین‌ها اکنون به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان افزودنی‌های غذا ، به‌عنوان عوامل پزشکی-درمانی، به‌عنوان کمک‌کننده سلامت و همچنین به‌عنوان کمک‌های فنی معرفی می‌شوند.
تولید ویتامین ها از طریق سنتز شیمیایی یا استخراج از منابع شناخته شده آنها دارای معایب جدی است. این منجر به افزایش علاقه به جایگزینی این فرآیندها با فرآیندهای بیوتکنولوژیکی می شود. برای تعدادی از این ترکیبات فرآیندهای میکروبیولوژیکی و جلبکی وجود دارد یا به سرعت در حال ظهور هستند. روش‌های مختلفی مانند بهینه‌سازی رسانه، جهش و غربالگری، مهندسی ژنتیک و تبدیل بیوکاتالیست برای بهبود تولید ویتامین‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

بیوتکنولوژی کشاورزی تمرکز خود را بر روی تولید گیا‌هان اصلاح شده ژنتیکی به منظور افزایش عملکرد محصول یا ایجاد خصوصیات مفید در گیا‌هان به خصوص محصولات زراعی معطوف می‌کند. به عنوان مثال گیاهان اصلاح شده ژنتیکی می‌توانند در مناطقی که نوعی از فاکتور‌های استرس‌زا وجود دارند، مانند خشکی شرایط آب و هوا و وجود آفات، با خصوصیات مقاومتی و مفیدی که در طی اصلاح ژنتیکی کسب کرده‌اند، به رشد خود ادامه دهند.


بیوایمپلنت های آلوگراف

آلوگرافت بافتی است که از فردی به فرد دیگر پیوند می شود. بیش از 1 میلیون آلوگرافت در سال پیوند می شود. بیوایمپلت های آلوگرافت با استفاده از بافت های انسانی ساخته شده و طی جراحی در بدن فرد بیمار جایگذاری میشود. یکی از معروف ترین این محصولات پودر های استخوانی است که برای درمان شکستگی ها میشود از آن بهره برد.


Author: M.GHOLIZADEH